Je voeten, spiegels van je gezondheid (leven)

Reflexzone

Door allerlei oorzaken kan je lichaam je in de steek laten. Denk hierbij aan ouder worden, medicijnen, stress, te weinig beweging, verkeerde voeding, psychische problemen. Je lichaam is niet meer in staat zich te herstellen, waardoor er klachten ontstaan. Je voelt je moe, lusteloos, slaapt niet goed, hebt pijn, je zit niet lekker in je vel, alles is je even te veel. Maar hoe kan je dit veranderen?

Wat doet Reflexzonetherapie

 • Stimuleert de doorbloeding, waardoor ook de afvoer van afvalstoffen. Alle organen worden op deze manier geprikkeld tot een grote schoonmaak. Hierdoor verbetert de doorstroming en dit resulteert in flexibiliteit en een energieker, blij gevoel.
 • Stimuleert het zelfgenezend vermogen, waardoor je weerstand verbetert.
 • Geeft veel ontspanning en verlicht spanning en stress. Je voelt je weer overal tegen opgewassen.
 • Heft blokkades op in het zenuwstelsel.
 • Brengt de hormoonhuishouding in balans.

Reflexzonetherapie werkt pijn verlichtend, ontspannend en preventief.

Wat is Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een aangename veilige manier om je gezondheid te bevorderen of te handhaven. Het uitgangspunt is dat er zowel op de voeten, handen als oren reflexpunten bevinden die in verbinding staan met alle organen, klieren, weefsels enz. Met een speciale massagetechniek masseer ik reflexpunten, waardoor de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen verbetert. De reflexzone massage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een natuurlijk lichamelijk en geestelijk evenwicht is het gevolg. 

Voor wie

Reflexzonetherapie heeft een zeer ontspannende, harmoniserende en ondersteunende werking en is er voor iedereen. Baby’s, kinderen, volwassenen, bejaarden. Of je nu klachten of geen klachten hebt. Altijd kan je een reflexzonebehandeling ondergaan. Ook geef ik reflexzonetherapie preventief voor degene die hun geestelijke en lichamelijke gezondheid willen behouden of verbeteren. De behandeling kan je heel goed inzetten naast de reguliere zorg en kan ook bij allerlei soorten klachten. Denk hierbij aan:

 • Acute of chronische klachten
 • Oververmoeidheid, stress, niet lekker in je vel zitten
 • Slapeloosheid
 • Spijsverteringsklachten
 • Ademhalingsklachten
 • Hormonale klachten
 • Gewricht- en spierklachten
 • Ter ondersteuning voor uw herstel na een operatie
 • Ter ondersteuning na chemo, bestraling
 • Palliatieven ondersteuning

Ook kan reflexzonetherapie – naast de reguliere geneeskunde – ondersteuning bieden aan mensen met kanker.
Ben je benieuwd of reflexzonetherapie iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact met me op.

Werkwijze

Een afspraak kan je per mail of telefoon maken. Tijdens het 1e consult houd ik een intakegesprek, waardoor het 1e consult iets langer duurt. Op deze manier krijg ik een goed beeld van je en de klacht(en). Bij de behandelingen kijk ik niet alleen naar de symptomen, maar ook naar de achterliggende oorzaak van de klachten. Vervolgens ga ik je een korte voetreflexbehandeling geven. Naar aanleiding van het gesprek en de gevonden punten op de voet schrijf ik een behandelplan om tot de gewenste resultaat te komen. Doorgaans behandel ik 1 per week. Binnen 5 behandelingen moet je al een verbetering ervaren. Aantal behandelingen hangt af van de aard van de klacht. Acute klachten kunnen doorgaans tussen de 4 a 6 keer verholpen zijn. Chronische klachten moet je binnen de 6 behandelingen een verbetering ervaren.

Reflexzonetherapie vervangt nooit de reguliere geneeskunde. Dit betekent dat de voetreflexbehandeling, de behandeling van (huis)arts en/of specialist niet vervangt, maar wel aanvult. Indien nodig zal ik in overleg met jou, tijdens de behandeling contact opnemen met de arts voor overleg.      

Tarieven

1e consult  (60-90 min) € 73
Vervolgconsult (50-60) € 54
   
   

Afspraak bij je thuis

Ben je slecht ter been en kun je niet zelfstandig naar mij toe komen, dan kom ik naar jou toe. Vraag bij mij naar de mogelijkheden.

Praktijk is goed toegankelijk voor rolstoelhouders.

Vergoedingen

De praktijk voldoet aan de hoge kwaliteit- en praktijkeisen van de beroepsverenigingen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling.
Kijk op www.vnrt.nl of www.zorgwijzer.nl , vergoedingen. De hoogte is afhankelijk van je aanvullende verzekering.
Een reflexzonebehandeling gaat niet van je eigen risico af.

Klachtenregeling

Bij het verlenen van goede zorg past ook een goede omgang met (signalen van) onvrede over de zorg of diensten. Als VNRT therapeut ben ik op grond van de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) verplicht een klachtenregeling te treffen voor mijn cliënten. Dit wordt geregeld via de beroepsvereniging VNRT.

De VNRT heeft een klachtenreglement opgesteld waarin de algemene regels van de VNRT voor de omgang met onvrede, ervaren tekorten of klachten beschreven staan.

U heeft een klacht. Wat nu?

 • Het is belangrijk om uw onvrede of klacht bespreekbaar te maken.
 • Voelt u zich niet in staat uw onvrede of klacht met mij te bespreken, laat de situatie dit niet toe of komen we er samen niet uit? Dan kunt u gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris. Deze ondersteunt u bij het formuleren van uw klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen.
 • Als de inzet van de klachtenfunctionaris of de wijze waarop uw onvrede of klacht is afgehandeld voor u onbevredigend is, dan kunt u zich wenden tot de geschillencommissie. Als therapeut ben ik aangesloten bij de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Deze geschillencommissie is onafhankelijk van alle partijen en gespecialiseerd in de complementaire zorg. Een uitspraak van de geschillencommissie over uw klacht (geschil) is bindend, zowel voor u als de therapeut.

Wat de aard of ernst van uw klacht ook is: maak uw onvrede kenbaar.

Meer informatie over de klachtenregeling kunt u op de website van de VNRT http://www.vnrt.nl

Afspraak annuleren

Wil je de afspraak verplaatsen, graag dit tijdig laten weten. Indien je een afspraak ten minste 24 uur van tevoren annuleert, breng ik de gereserveerde tijd niet in rekening.

Openingstijden

Maandag: 08.00 uur tot 17.00 uur

Dinsdag: 08.00 uur tot 20.30 uur

 

Lees meer over stoelmassage

Maak direct een afspraak